دوشنبه 7 اسفند 1391 16:00  |  کد خبر: 946061482027878941

پ

پ

یکی از علاقه‌مندی‌های خانم‌ها بخصوص خانم‌های خانه‌داری که فراغت بیشتری دارند، تهیه و پخت شیرینی‌های خانگی خوش‌طعم و متنوعی چون «نخودچی»، «برنجی» و «کشمشی» است؛ شیرینی‌هایی که حال و هوای نوروز را در دید و بازدیدهای عید دوچندان می‌کند و تعریف و تمجید مهمانان را در پی می‌آورد.

تهیه و پخت شیرینی‌ در خانه، نه تنها سالم‌تر است بلکه از نظر اقتصادی هم به نفع‌تان خواهد بود. پس دست به کار شوید و با آماده کردن مقدمات کار، فرصت را از دست ندهید. البته توجه داشته باشید که خوب است شیرینی‌های عید ریز، کوچک و سبک باشند؛ زیرا این نوع شیرینی‌ها هم زیباترند و هم باعث می‌شوند اعضای خانواده در هر دید و بازدید شیرینی زیادی مصرف نکنند و از چاقی دردسرساز بعد از عید در امان بمانند.

نان نخودچی

نان نخودچی یکی از این شیرینی‌های ریز و خوش طعمی است که معمولاً در روزهای عید طرفداران زیادی هم پیدا می‌کند. پس اگر امسال هم می‌خواهید این نوع شیرینی را برای روزهای عید در خانه داشته باشید، این مواد را آماده کنید:

نیم کیلو آرد نخودچی نرم، 250 گرم پودرقند نرم شده، 300 گرم روغن جامد، و نصف قاشق غذاخوری پودر هل.

برای تهیه این شیرینی هم اول باید روغن جامد را با پودر قند مخلوط کنید و به کمک همزن آن را خوب هم بزنید تا یکدست شود. البته خوب است به این نکته هم اشاره کنیم که پودر قند را می‌توانید خودتان در خانه تهیه کنید؛ برای آماده کردن پودر قند باید مقداری قند را داخل آسیاب ریخته و دستگاه را روشن کنید تا قندها پودر شود. در ضمن، حواستان باشد برای پخت این شیرینی پودرقند باید نرم نرم باشد.

وقتی پودر قند و روغن با هم مخلوط شد، حالا نوبت آرد نخودچی است. اما قبل از اینکه آرد را به مواد شیرینی اضافه کنید حتماً باید آن را الک کرده و سپس داخل بقیه مواد بریزید. در مرحله بعد هم باید پودر هل را به مواد شیرینی اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید.

حالا این مواد را داخل یک کیسه نایلونی داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. بعد از یک روز این خمیر را بیرون آورده و پس از 2 ساعت که خمیر در محیط معمولی ماند، کار شیرینی پزی را شروع کنید.

برای این کار ابتدا باید مواد را روی یک سطح صاف قرار دهید و با وردنه آن را صاف کنید. سپس آنها را قالب زده و با فاصله داخل سینی فر قرار دهید. فر هم که از قبل گرم شده، باید روی حرارت 150 درجه سانتیگراد تنظیم شود. بعد از 20 دقیقه که داخل فر بود، شیرینی‌ها آماده است و برای تزئین روی آنها هم می‌توانید از خلال پسته استفاده کنید.

شیرینی برنجی

شیرینی برنجی هم یکی دیگر از شیرینی‌های مخصوص عید است؛ این شیرینی را می‌توانید با استفاده از آرد برنج، شکر، تخم‌مرغ، گلاب، کره یا روغن جامد و زعفران تهیه کنید.

برای پخت شیرینی برنجی ابتدا باید نیم کیلو آرد برنج را دو سه باری الک کنید و پس از آن، آرد را با 200 گرم کره یا روغن جامد مخلوط نمایید. این مواد را هم خوب ورز دهید تا به خوبی با هم مخلوط شود. حالا مقدار 200 گرم شکر را در نصف لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر حل شود. بعد باید بگذارید این محلول بماند تا سرد شده و پس از آن، این شربت را به بقیه مواد اضافه کنید. یک عدد تخم‌مرغ را هم داخل مواد بشکنید و با نصف استکان گلاب خوب همه مواد را مخلوط کنید. پخت شیرینی به این مرحله که رسید، باید نیمی از آن را جدا کنید و با یک قاشق چای‌خوری زعفران آب کرده مخلوط نمایید. وقتی خمیرها را خوب ورز دادید، آنها را هر کدام به صورت جداگانه داخل ظرفی گذاشته و برای 6 ساعت در هوای معمولی استراحت دهید. بعد از گذشت این مدت، دوباره خمیرها را ورز دهید. حالا سینی فر را کمی چرب کنید و از خمیرها به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و با فاصله درون سینی فر قرار دهید. اگر مهر مخصوص شیرینی برنجی را در خانه دارید، باید با مهر روی شیرینی‌ها بزنید و اگر نه خمیرها را بعد از اینکه به اندازه یک گردو برداشتید، در دست پهن کرده و روی سینی فر قرار دهید. چند دانه خرفه هم می‌توانید برای تزئین روی این شیرینی بریزید. سینی فر را هم باید داخل طبقه وسط فر که از قبل گرم شده است، برای مدت 25 دقیقه و در دمای 170 درجه سانیگراد بگذارید.

شیرینی کشمشی

برای تهیه شیرینی کشمشی به این مواد نیاز دارید: آرد سفید 100 گرم، روغن جامد 100 گرم، پودر قند 200 گرم، تخم مرغ 3 عدد، شکر 75 گرم، کشمش ریز و سیاه نصف پیمانه، وانیل نصف قاشق چایخوری.

طرز تهیه آن هم ساده است: ابتدا روغن، وانیل و شکر را با هم مخلوط کنید و با همزن این مخلوط را هم بزنید تا مواد کاملا نرم و صاف شود. پس از آن، تخم‌مرغها را یکی یکی داخل بقیه مواد بشکنید و بعد از شکستن هر تخم مرغ، مواد را خوب هم بزنید. حالا آرد را که دو بار الک کرده‌اید، به مواد اضافه کنید و بهم بزنید. کشمشها را هم که خوب شسته و خشک کرده‌اید داخل مواد شیرینی بریزید. برای پخت شیرینی کشمشی باید سینی فر را کمی چرب کرده و از مواد شیرینی با قاشق برداشته و با فاصله، درون سینی فر قرار دهید. سینی را در طبقه وسط به مدت 20 دقیقه و با حرارت 250 سانتیگراد قرار دهید تا شیرینی‌ها بپزد.

نظرات

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.
با تشکر، نظر شما پس از تایید در سایت نمایش داده می‌شود.

پربازدیدترین‌ها

آخرین مطالب

پیام‌های شما

  • خدایا مادر بیمار ما را كه سالهای طولانی مددكار افتخاری ناشنواها . نابیناها . معلولین و ... بوده است شفای عاجل مرحمت بفرما. آمین

    حمید كلباسی

  • آیدا جان ( زهرا) وجود تو تنها هدیه گران بهایی بود كه خداوند من را لایق آن دانست . امیدوارم همیشه شاد ، خندان و سالم باشی عزیزم تولدت مبارك از طرف مادرت زهره

    زهره

  • حمیده و سوگند جان دوستتان دارم.

    محمدرضا.پ

جام جم سرا © 2013 | کلیه حقوق این پایگاه متعلق به موسسه فرهنگی مطبوعاتی جام جم است.
درباره ما ارتباط با ماپیوندها EnglishJJO.ir